måndag 5 mars 2012

Tillbaka på Khao San

Idag har vi återupplevt Khao San Road. Fortfarande kaos. Och ganska kul. Billigt. Billigare än våra fina hotell- och shoppinggallerikvarter.

Gatan lever verkligen sitt eget lilla liv mitt i Bangkok. Allt ska krängas. Och alla ska trängas. Backpackers mecka. Alla ska igenom Khao San Road på den där Asientrippen. Som röret i ett timglas. Man kommer, bara är och så åker man igen. Allt förblir detsamma. Och de flesta kommer tillbaka också. Någon gång. Kanske med en dotter på magen.

Julie håller oss vakna. Vid halv fyra-tiden i natt när hon lekt, busat, ätit och skrattat i en dryg timme var våra spontana kommentarer: Skönt att hon är glad i alla fall, tur att hon äter i alla fall.

Man får vara glad för det lilla när den lilla pysen varit lite hängig de första dagarna i värmen. Och när tand nummer två gjort det svårt att äta och dricka. Så vi ligger gärna vakna lite på natten.

I dag har det varit andra bullar dock. Vad får hon all energi ifrån? Det har gåtts hundratalsmeter, intagits krypposition mest hela tiden, snackat med alla, ätit, druckit och busat med hela gänget som är med från Sverige - Simpsons hand, Alfons, Pingu och grabbarna.

Imårrn tar vi flyget ner till Krabi för en natt i Ao Nang först. Då ska jag, Kalle, hålla Julie vaken istället. Arsenal-Milan 02.45. Och den pyttepyttepyttelilla chansen att nå kvartsfinal i Champions league. Allt är möjligt.

Sedan blir det Railay Beach i nio nätter. Vi var lite inne på att minska ner den vistelsen igår när vi, lite sent om side kan man tycka, kom på att det ju inte alls finns särskilt mycket att göra där när solen gått ner. Men det var för sent att boka om.

Vi hittar nog på nåt. Förhoppningsvis har vi fortfarande vårt energiknippe kvar som kräver 110 procent av vår, gemensema visserligen, rätt skönt, uppmärksamhet.

Nedan ser ni att det alltid är skönare att sova två, Jullan på Khao San Road och hur glad man kan vara när man ska få sin kvällsgröt. Fast omvänt kanske. Jag vet inte riktigt hur de dyker upp.

/Kalle och Sandra.

3 kommentarer:

  1. Ja, var glad att hon har energi! Det är så skönt att höra. Märker hon av värmen annars?
    Kramar från farmor.

    SvaraRadera
  2. Åh vad underbart att ni har fixat en blogg! Detta ser jag fram emot att följa! Sötaste lilla Julie verkar trivas också ;) Hoppas ni har det jättebra! Jag har mailat vår guide i Kina för lite mer uppdaterade tips så nu väntar jag på svar! Take care! Kram till er

    SvaraRadera
  3. Nja hon gillar värmen sådär. Men nu är vi vid havet och här fläktar det mer plus att det går att bada mer så det ska nog gå bättre nu! Och så ger vi henne vatten smaksatt med olika juicer vilket verkar uppskattas. Så idag har vi haft en mycket pigg och glad tjej!

    Tack snälla Malin för att du kollar upp lite åt oss. Det uppskattas.

    Kram /Sandra

    SvaraRadera