måndag 12 mars 2012

Burned

De flesta thailändare är väldigt trevliga. Några springer till och med fram för att gulla med Julie när vi går förbi restauranger och affärer.

Men så finns det vissa ställen och vissa personer där man blir förvånad över personalens arrogans. Otrevliga till max och verkar inte förstå någonting alls.

Då har jag bara lust att skrika "Ni jobbar med SERVICE!!! De flesta av era kunder är TURISTER!!! Lär er några ord engelska men framförallt försök vara lite TREVLIGA!!!

Men idioter finns det i alla länder, överallt. Tur att de flesta är trevliga här. De otrevliga får ingen dricks, min hämnd i det lilla.

En kille som fick mycket dricks igår kväll var han som serverade drinkar. Hämtade barnstol utan att vi bad om det och kelade en massa med Julie. Han saknade sin dotter, 8 månader, som bodde i Chang Mai en massa mil härifrån. Han var tvungen att jobba här och kunde inte vara hemma hos sin familj.
Så här trevligt kan man ha det på restaurang

Påtal om föräldrar så träffade vi en kvinna häromdagen som hade en dotter jämngammal med Julie hemma men hon jobbade redan.

Vi har det så otroligt bra i Sverige som kan vara hemma så länge med våra små barn. Eller borta med dem.

Killen med drinkarna var så trevlig så vi gick tillbaka dit ikväll också. Han kände igen oss och vi fick lika bra service och Julie lika mycket uppmärksamhet idag också.

Tidigare idag gjorde Kalle och Julie en utflykt till Diamond Cave. Julie gillade att det var så svalt så hon skrattade mest hela tiden. Kalle smälte bort på vägen hem, solsting kallar han det, och fick lägga sig under ACn en stund.

Under tiden låg jag på beachen och stekte mig. Och helstekt blev jag. Trots solskyddsfaktor och bara en timme i solen ser jag numera ut som en kräfta på baksidan lår. Aj. Nu blir det skugga i flera dagar!

Kalle har börjat få lite färg han också. Den enda som inte fått det minsta färg är Julie. Eller jo lite röd på kinderna är hon. Men eftersom hon håller igång hela tiden är vi inte 100 på om det är solen eller att hon är varm. Smörjer med lite solskydd för säkerhets skull nu.
Busfröet på kvällen. Inte den lättaste att fånga på bild.

Träffade några kineser idag med en dotter på 16 månader. De hade hela 10 dagar semester om året. De kommenterade att Julie inte fått någon färg medan deras unge blivit brun. Inget vi strävar efter direkt. Vi ska komma hem som två pepparkaksföräldrar och en blekfisunge.

1 kommentar:

  1. Helt rätt inställning,bebisar ska ha bebisfärg.
    Så fina bilder! Trots att Jullan är lite suddig emellanåt. Kram från farmor

    SvaraRadera