torsdag 8 mars 2012

Dags att resa på sig...

Nu har vi äntligen lämnat Bangkok. Äntligen tycker jag, Sandra, Kalle gillar storstäder så han har som vanligt gillat Bangkok.

Flygresan gick kanon! Julie och jag somnade vid start, efter halva resan vaknade Julie, pratade med sin pappa och med en tjej i sätet bakom, medan jag fick sova vidare.


En av alla Julies vänner här.

Ao Nang mötte oss med en rejäl regnskur efter några timmar med tryckande, klibbig hetta. Skönt! På Railey Beach, idag, var det i princip likadant. Två regndagar i rad alltså. Misströsta inte där hemma i kylan... Men nu ser vi med tillförsikt fram emot fint väder resten av resan.


Båtresan till Railey, Julies första resa i båt.

Idag har vi badat en massa i poolen. Svalt och skönt tycker vi allihop. Speciellt fröken Julie verkade gilla att plaska runt i sin nya badring med ratt och pip.

En annan sak Julie har upptäckt är superkul är att resa sig upp. Tidigare har hon försökt kravla upp mot oss men inte riktigt lyckas. Idag när vi skulle packa upp reste hon sig plötsligt upp mot spjälorna i spjälsängen och stod där. Så roligt! Nu ska hon bara lära sig att ta sig ner utan att slå sig.

Krypande går också framåt. Eller ja, inte bokstavligt. Men Julie står i startposition och vinglar. Snart bär det av.

Ikväll på stranden träffade vi Amore, 19 månader, från Israel. Genast en ny kompis. De satt och titta på varandra, Amore sa "Julie" hela tiden och Julie sa "öhhohhihhhahhh" och dreglade kopiöst. Ett säkert tecken på att hon gillar någon.


Min middag. Fried rice i en ananas. Alltid lika roligt när Julie tajmar sina sovstunder med våra mattider.

TOPPLISTA
Julies topplista på bästa tuggleksakerna:
1. Allt man inte får tugga på
2. Mammas handväska
3. Korken på nappflaskan

/Sandra

1 kommentar:

  1. Låter som att allt går fint. Vilka framsteg Julie gör, härligt!
    Kramar från Lina, Martin o Signe

    SvaraRadera